luni, 25 iulie 2011

Educatie cu revista Meki


Nu stiu altii cum sunt, dar eu…” ☺ Nu stiu altii daca au avut ocazia de a fi martori ai procesului de educatie in care o mama se poate angaja atunci cand relationeaza cu baietelul ei aflat in clasa a II-a. Eu m-am aflat intr-o asemenea situatie si pentru ca mi-a placut ceea ce am vazut, mi-am spus ca atunci cand voi avea un copil mi-ar placea sa il educ in asa fel incat sa fie la fel de cuminte si in acelasi fel, sa inspire voie buna si admiratia tuturor adultilor din jur. Este vorba de ceea ce se cheama un copil educat, ascultator, dar care stie sa adreseze intrebari pertinente, sa dea raspunsuri sclipitoare, cu bun simt. E foarte adevarat ca multe se explica prin personalitatea ca mostenire genetica, insa preocuparea mamei, comportamentul ei si modalitatea de a comunica fac o diferenta majora in devenirea copilului.

Pentru a exemplifica, acest copil stie ca e sanatos sa consume un anumit gen de suc si nu da semne ca si-ar dori sa bea altceva chiar daca ii vede pe cei din jur ca o fac. Si-a interiorizat anumite regului privind o alimentatie sanatoasa probabil pentru ca parintii lui au stiut cum sa ii explice lucrurile in asa fel incat regulile sa nu ii para o corvoada sau o limitare a libertatii. Este un copil caruia ii face placere sa citeasca din cartea recordurilor sau din carti care prezinta curiozitati ale lumii inconjuratoare, informatii de tipul Stiati ca…, si surprinzator, carti imprumutate de la biblioteca.

Rasfoind o revista Meki, veti intelege de ce continutul ei poate sa contribuie la dezvoltarea intelectuala, dar si morala a unui copil in asa fel incat rezultatul sa fie unul asemanator cu experienta relatata mai sus.

Meki e o revista consistenta ce include povesti ilustrate/benzi desenate, temele principale apartinand domeniilor: religie, istorie, stiinta, mediul inconjurator. Fiecare poveste ilustrata e urmata de informatii de tip Stiati ca…, glume, jocuri variate, exercitii cu aplicatie la tema din povestea ilustrata.

Exista si elemente de colectie ale revistei, un POSTER si un joc de colectie care introduce personaje si locatii ale lumii reale sau mitologice.

Tot in paginile revistei sunt inserate articole pe teme de interes atat pentru baieti, cat si pentru fete: sport, masinarii, animale, natura, moda, sanatate. Toate contin informatii utile, detalii pe care de multe ori, nici cei mai mari dintre noi nu le cunoastem. Pentru ca lectura sa fie cat mai placuta, ilustratiile sunt atractive, pe placul copiilor, dar si pe placul adultilor. In aceste conditii, nu-ti mai ramane decat sa petreci in fiecare zi minim 2 ore educative cu copilul, citind din paginile unei reviste precum revista Meki.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu