marți, 28 iunie 2011

Astrele si mostenirea de la mama


Multumesc prietenei mele care imi transmite binecunoscutele mailuri de tip Fw:. Transmit si eu mai departe continutul unuia dintre cele mai recente astfel de mailuri pentru ca, uitandu-ma in jur, as putea sa spun ca cele de mai jos se confirma in mare masura. In ce masura astrele pot determina ceea ce suntem si ceea ce va fi copilul nostru, ramane sa descoperim fiecare pe cont propriu.
Mama Berbec - ocupată şi grăbită (21.03-20.04)
Este mereu activă, ocupată cu treburi urgente. Nu-i place să-şi răsfeţe copiii şi preferă să se joace cu ei în aer liber decât să le cumpere jucării scumpe. Vrea ca fiii şi fiicele ei să aibă succes în carieră.
Moşteneşti de la ea: ambiţia de a duce la bun sfârşit totul, pasiunea pentru ordine şi curăţenie.

Mama Taur - o fire ocrotitoare (21.04-21.05)

Va pune pe primul loc pacea familiei şi căldura căminului. Este protectoare şi încearcă să-şi ţină copiii departe de necazuri, chiar şi când aceştia sunt suficient de mari să se descurce singuri.
Moşteneşti de la ea: sentimentul că trebuie să-i protejezi pe cei dragi, indiferent de preţul pe care-l plăteşti pentru asta.
Mama Gemeni - cea mai bună prietenă (22.05-21.06)
Este sociabilă şi foarte plăcută. În relaţia cu copiii ei va pune accentul întotdeauna pe dialog, nu pe autoritate. Nu va încerca niciodată să le impună anumite reguli, dacă nu discută despre ele şi dacă nu află dinainte care sunt dorinţele copiilor ei.
Moşteneşti de la ea:
uşurinţa de a comunica şi de a-ţi face noi prieteni.
Mama Rac - Ca o cloşcă (22.06-22.07)
Îşi adoră copiii şi îşi petrece tot timpul cu ei, nimic nu contează la fel de mult. Cel mai mic necaz care se abate asupra micuţilor stârneşte în sufletul mamei Rac panică. Va lupta mereu pentru liniştea şi pentru fericirea odraslelor sale.
Moşteneşti de la ea
: datoria de a fi alături de familie, indiferent de situaţie.
Mama Leu - dură şi ambiţioasă (23.07-22.08)
Copiii ei sunt nişte minuni. E convinsă că sunt speciali şi va ţese visuri mari pentru ei. Fiind ambiţioasă şi exigentă cu sine însăşi, mama Leu le va cere odraslelor ei rezultate excelente în tot ceea ce fac.
Moşteneşti de la ea:
ambiţia de a încerca mereu să-ţi depăşeşti limitele, chiar dacă nu reuşeşti întotdeauna.
Mama Fecioară - o inimă fragilă (23.08-22.09)
Face sacrificii, numai să-şi vadă copiii fericiţi. Nu reuşeşte să fie un sprijin moral puternic pentru ei, deoarece nu are încredere în forţele proprii. Îi învaţă, totuşi, să fie drepţi şi cinstiţi.
Moşteneşti de la ea:
precauţia cu care iei orice decizie şi tendinţa de a face totul singură, în gospodărie sau la serviciu.
Mama Balanţă - partener echilibrat (23.09-22.10)
Este inteligentă, muncitoare şi independentă. De mici, copiii ei trebuie să înveţe să se descurce singuri, fără prea mare ajutor din partea părinţilor. Îi lasă să-şi aleagă singuri drumul în viaţă, fără să intervină şi să le impună ideile ei.
Moşteneşti de la ea:
spiritul paşnic şi răbdarea cu care despici firul în patru.
Mama Scorpion - cel mai bun consilier (23.10-21.11)
Îşi iubeşte familia, dar simte nevoia să controleze totul, să conducă destinele celorlalţi. Va fi un sprijin puternic în adolescenţă, mai ales pentru copiii înzestraţi cu o inteligenţă vie sau cu un talent aparte.
Moşteneşti de la ea:
tendinţa de a fi posesiv şi uşurinţa cu care citeşti caracterul persoanelor din jur.
Mama Săgetător - o soră mai mare (22.11-20.12)
Copiii o adoră... Ştie atât de bine să-i distreze şi să inventeze poveşti! Responsabilităţile mai grele din familie îi revin întotdeauna tatălui. Mama Săgetător preferă să se joace cu cei mai mici.
Moşteneşti de la ea:
optimismul şi bucuria de a profita până şi de cele mai simple întâmplări în viaţă.
Mama Capricorn - un model în viaţă (21.12-20.01)
Rareori îşi alintă copiii, dar e devotată şi îi iubeşte cu ardoare. Când cumpără ceva pentru ei e în stare să cheltuiască tot salariul ca să le ia tot ce e mai bun. Fiind o fire mai conservatoare, copiii trebuie să-i respecte întru totul sfaturile.
Moşteneşti de la ea:
rigoarea în tot ceea ce faci şi ataşamentul faţă de familie.
Mama Vărsător - un spirit îndrăzneţ (21.01-20.02)
Are simţul umorului şi îi învaţă pe copii să fie deschişi, să vorbească despre orice cu ea. Îi îndeamnă pe cei mici să aibă curaj să-şi urmărească visurile. La adolescenţă, îi lasă să se descurce singuri.
Moşteneşti de la ea:
curajul de a trece cu capul sus peste momentele dureroase şi îndrăzneala de a face lucruri inedite.
Mama Peşti - sensibilă şi generoasă (21.02-20.03)
Vrea să le ofere micuţilor ei tot ceea ce ea nu a avut vreodată, dar aşteaptă o răsplată pe măsură. Copiii ei trebuie să fie cei mai buni, să câştige premii şi concursuri, iar mai târziu să-şi depăşească părinţii.
Moşteneşti de la ea
: puterea de muncă, hărnicia şi ambiţia de a-i întrece mereu pe ceilalţi.

3 comentarii:

 1. hehehe, dacă ar fi adevărat...m-aș bucura :-)
  N-am mai fost de mult pe aici. Văd că ai o față nouă :-) . Să-ți fie de bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc :). Cine ar fi crezut ca ne vom reintalni pe internet, in aceasta calitate :). In alta ordine de idei, eu cred ca e adevarat.

  RăspundețiȘtergere
 3. hei...Încurcate sunt căile Domnului, nu?
  Unde nici cu gândul nu gândești... :-)

  RăspundețiȘtergere