vineri, 23 septembrie 2011

Fata in Fata - Cuvintele

Faptele nu inceteaza sa existe doar pentru ca noi le ignoram.” (Aldous Huxley)

Daca stai Fata in Fata cu parintele sau Fata in Fata cu copilul, uneori cuvintele te gatuie prin neputinta lor, te amutesc, iti inunda inima, sufletul, trairile interioare... uneori cuvintele te abat de la starea naturala de fericire. (Fericirea este starea noastra naturala. Fericirea este starea naturala a micilor copii, carora le apartine imparatia pana vor fi contaminati si murdariti de stupiditatea societatii si culturii.- Anthony de Mello)



De fiecare data cuvintele trebuie asezate Fata in Fata, la o cafea, la un “pahar de vorba”, la o masa inmiresmata de bunavointa si aplecare spre celalalt. Uneori insa cuvintele se incapataneaza in a nu-si gasi imbracamintea potrivita sau refuza sa stea la masa; uneori cuvintele se lasa asteptate precum iubirea viselor de tinerete.


Cam de fiecare data cuvintele sunt fapte. Fapte ce raman intiparite in amintirea suferinda asemenea cuvintelor imprimate pe hartia care nu arde niciodata. Uneori insa cuvintele ce nu se repeta, cuvintele noi si adevarate capata forta magica de a lua totul de la capat... sau macar de la mijloc. 
 

Daca stai Fata in Fata cu parintele sau Fata in Fata cu copilul, cuvintele te jeneaza si parca ti-ai dori sa faci cumva sa inceteze. Si nu stii cum... si privirea ti se intuneca si ochii iti zambesc formal, nu pentru ca nu ai avea alte motive sa zambesti, ci pentru ca in viata exista prioritati. Iar parintele si copilul sunt unele dintre acestea.


Fata in Fata, cuvintele sunt in conflict uneori ca atunci cand o mama refuza sa isi viziteze fiica de ceva vreme plecata de acasa - doar pentru a o determina sa regrete si sa se intoarca.


Fata in Fata, cuvintele dor ca atunci cand un tata ce a ridicat o casa mult prea incapatoare, o casa pentru doua familii, e dezamagit de fiul care s-a mutat intr-o casa a unei singure familii.


Fata in Fata, cuvintele zdruncina ca atunci cand copilul intelege pentru prima oara ca tati nu o mai iubeste pe mami sau ca mami nu il mai iubeste pe tati.


Chiar si asa, cuvintele asezate Fata in Fata, pe o banca sau la telefon, sunt mai bune decat cuvintele nerostite care nu mangaie, nu alina, doar amana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu