miercuri, 12 octombrie 2011

Pariaza pe iubire!



''Unul din cele mai rele lucruri legate de natura umana este ca tindem sa uitam sa traim. Visam cu totii la nu-stiu-ce gradina magica cu trandafiri in loc sa ne bucuram de trandafirii care cresc chiar in fata casei noastre.'' (Dale Carnegie)
 



Daca e sa pariezi pe vreo carte a vietii, pariaza pe cartea iubirii adevarate fara sa vezi in ea un cliseu!









Daca e vorba despre iubire, nu e nevoie sa vorbim despre metodele de a-l cuceri pe celalalt. E suficient sa fii tu insuti/insati si celalalt te va alege, de fapt va veti alege reciproc pentru ceea ce sunteti, pentru ideile pe care le impartasiti. Daca e nevoie sa il/o cuceresti folosind tertipuri, poate chiar mintind pe ici pe colo, e foarte probabil ca intr-un final sa ramai cu impresia ca “A fost sau n-a fost iubire”.



Daca e vorba despre iubire, legile flirtului, seductia trupului nu mai conteaza.



Cred ca unul din principalele motive ale dificultatii in a gasi iubirea salvatoare in zilele noastre il reprezinta incercarea fiecaruia de a cuceri persoana nepotrivita, pentru motive total nepotrivite, in momente nepotrivite. Rezultatele acestor incercari lasa urme, schimba, impovareaza uneori si, mai ales, dezorienteaza.



Cei care iubesc florile si stiu ce presupune grija fata de ele inteleg comparatia acestora cu iubirea. Poate de aceea iubirea a fost asociata dintotdeauna cu trandafirul. E una din florile cele mai pretentioase, care insa iti ofera bucurii pe masura. Si cate petale, atatea aspecte de luat in seama atunci cand iubesti.



Iubirea, asemenea florilor, infloreste si reinfloreste doar prin grija si atentie constanta. Un strop de apa in plus sau in minus poate fi daunator. O saptamana de uitare... si o vei regasi cu frunzele vestede, garbovita de singuratate, nepasare. Un cuvant nepotrivit, urmat de gesturi inconstiente... o iubire care a fost mai mult si din care a ramas tot mai putin.



Am invatat in scoala, intr-una din orele de limba si literatura romana, ca intre iubire si dragoste exista o diferenta. Nu pot sa spun ca atunci am sesizat cu precizie nuantele de sens, dar simteam ca dragostea la prima vedere nu poate sa fie asemenea iubirii. Dragostea la prima vedere, in majoritatea cazurilor se dovedeste a fi doar atat: “Dragoste la prima vedere, o mangaiere, o clipa de placere”.  Poate de aceea spunem “te iubesc” si nu “te dragostesc”. Insa ne indragostim si dupa aceea s-ar putea chiar sa iubim.


Copiii ar trebui sa se nasca doar din iubire. Poate atunci sexul copilului nu ar mai conta, frustrarile nascute din ne-iubire nu s-ar revarsa asupra noii creaturi. Iar daca am invita in viata noastra cu adevarat iubirea, toate relele si neajunsurile ne-ar face mai buni, mai blanzi, mai toleranti, mai iubitori.



Cand va fi sa fii batran, cu ochii vii si murmurand a nostalgie, nu-i asa ca-ti vei dori sa fi pariat pe iubire?






When You are Old


When you are old and grey and full of sleep,
And nodding by the fire, take down this book,
And slowly read, and dream of the soft look
Your eyes had once, and of their shadows deep;
 
How many loved your moments of glad grace,
And loved your beauty with love false or true,
But one man loved the pilgrim soul in you,
And loved the sorrows of your changing face;
 
And bending down beside the glowing bars,
Murmur, a little sadly, how Love fled
And paced upon the mountains overhead
And hid his face amid a crowd of stars.

-William Butler Yeats-

2 comentarii: