miercuri, 16 februarie 2011

Generatia copilului tau



A
i intalnit vreodata oameni al caror comportament ti-a creat perspectiva unui viitor in care acestia vor deveni parintii unei generatii noi de copii? Parintii unei noi generatii care ii va include si pe copiii tai?

O generatie care s-ar putea sa invete ca meseria nu mai este o bratara de aur, o generatie care, in urma unei banale iesiri din casa, va continua sa lase pe trotuar, in iarba o flegma, un pet, un ambalaj de orice.

Copii care vor deveni mai apoi adulti si vor avea sansa de a iesi din tara vor vedea strazile curate, neprafuite, spatiile verzi, intretinute, si care, reintorsi in tara, probabil vor continua sa lase aceleasi urme. Copii care vor continua sa arate educatorilor din scoala ca un job la una dintre televiziunile cu audienta e mult mai important in societate decat un job de profesor. Copii care vor fi invatat din casa, probabil, ca trebuie sa lase mizerie in sala de clasa pentru ca “de aia este femeie de serviciu”.

O generatie care va continua sa strige “vreau o tara ca afara”, dar care in continuare va prefera ca in ziua alegerilor sa iasa la un mic si o bere, ca sa fie totul frumos, in loc sa isi exercite dreptul de a vota, drept de a carui importanta ar fi constient doar daca nu l-ar avea. 

O generatie care va continua sa strige “vreau o tara ca afara”. Cu toate acestea, va accepta ca varianta mai confortabila, principiul potrivit caruia regulile sunt facute pentru a fi incalcate, se poate si asa sau mai rau sa nu fie. O generatie care isi va fi insusit foarte bine verbul “a se distra” si care va intelege ca dictonul “traieste clipa” inseamna cat mai multa distractie sau distractie la max.

O generatie care s-ar putea sa ilustreze opusul zicerii conform careia nu exista padure fara uscaturi. O generatie care va constata ca printre uscaturi mai exista si cativa oameni carora nu le e greu sa ti se adreseze de pe picior de egalitate, oameni care nu depun un efort peste masura atunci cand te indruma intr-o directie sau alta, oameni carora trebuie sa le multumesti pentru ca exista, pentru ca inca nu au parasit tara si pentru ca, prin urmare, ai avut sansa de a-i intalni.

O generatie de viitori adulti care, in ziua de salar sau de sarbatori vor continua sa se inghionteasca la hypermarket, sau care, de teama sa nu piarda autobuzul din statie, se vor inghesui la urcare, chiar inainte ca altii sa fi coborat.

Care e perspectiva ta asupra generatiei din care va face parte copilul tau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu