miercuri, 8 februarie 2012

Intelepciunea, Puterea, Iubirea

"Daca poti, fii mai intelept ca altii, dar nu le spune." (Philip Dormer Stanhope)

"Omul puternic este acel care castiga biruinta asupra lui insusi." (Mohammed) 

"Pacea in toata lumea se va putea instaura si manifesta pe pamant cand in fiecare dintre oameni puterea iubirii va lua locul iubirii pentru putere." (Sri Chinmoy)
***
Vine o vreme cand intelegi ce a vrut sa spuna cel ce odata a spus ca inteleptul cedeaza primul.

Vine o vreme cand intelegi pe deplin afirmatii potrivit carora sa fii puternic inseamna sa stii ca ai puterea de a-ti rosti adevarul aducator de razboi… si totusi sa nu o faci.

Vine o vreme cand intelegi poate tocmai pentru ca au fost atat de multe dati cand nu ai inteles si te-ai incapatanat sa nu intelegi... pentru ca a ceda ar fi putut echivala cu un semn de lasitate; au fost nenumarate dati in care adevarata forta interioara era blocata de banalul orgoliu.

Vine o vreme cand intelegi ca atat inteleptul cat si cel puternic isi alimenteaza intelepciunea si puterea din iubire. In acel moment intelegi cu intreaga-ti fiinta ca cea mai puternica si inteleapta forma a iubirii e cea prin care iubesti fara sa ai certitudinea ca esti iubit.

***

Uneori insa, dimpotriva, aceasta vreme nu vine.

2 comentarii:

  1. Vine.
    Intotdeauna vine,dar nu intotdeauna se manifesta la fel.
    Nu intotdeauna vine cind o astepti,cind esti pregatit si se poate intimpla sa vina dintr-o alta directie decit cea spre care ti-ai indreptat ochii,simturile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si, din pacate sau din fericire, de multe ori, pana sa vina acea vreme trecem prin stari care ne agreseaza inteleptindu-ne. Cred insa ca unii se nasc pentru a fi intelepti mai devreme decat altii, iar unii - poate - niciodata. Multumesc pentru noile perspective aduse.

      Ștergere