miercuri, 20 aprilie 2011

Ce trebuie sa stie o domnisoara?

In conditiile in care legile universului inca mai functioneza...
si daca mobilul existentei inca mai este Iubirea...

  • Desi ar fi frumos ca povestile copilariei despre zane, printi si cersetori sa stimuleze imaginatia si sentimentele mai tinerelor generatii din prezent, o domnisoara trebuie sa stie ca cel predestinat nu isi va face aparitia pe un cal alb miraculos, luptand impotriva tuturor opozantilor si cucerind-o astfel cu dragostea lui pana la adanci batraneti. O domnisoara trebuie sa stie ca uneori ea insasi trebuie sa lupte pentru a face posibila intalnirea cu cel ales. Desigur exista domnisoare si nu numai, care lupta putin mai mult, crezand ca fiecare barbat este cel ales, dar nu despre asta este vorba aici.

  • Chiar daca isi va pune tocurile stiletto, isi va da cu mascara in fiecare dimineata, va avea cei mai de pisica ochi, sanii cei mai cei si lista poate continua potrivit celor mai actuale tendinte din moda, showbiz, media, o domnisoara intotdeauna va putea fi inlocuita de o alta care nici macar nu trebuie sa ii semene, nu pentru ca barbatul este barbat si prin urmare nu se poate abtine, ci pentru ca barbatul a fost si el baiat la un moment dat si a invatat ca este OK; mama si tata l-au invatat prin modelul pe care l-au oferit, prin modul in care au abordat problemele lui sentimentale, prin cuvintele de capatai pe care i le-au transmis atunci cand au rezolvat ori au ascuns problemele ivite, atunci cand au contribuit la formarea caracterului viitorului barbat.

  • O domnisoara trebuie sa stie: cu cat fusta e mai scurta si decolteul mai dezvaluitor, va atrage priviri animalice, instinctive, glumite, apropouri, si asta, pentru ca intr-adevar nu te poti abtine; ceea ce nu e un lucru rau atata vreme cat aceasta e reactia pe care domnisoara o doreste. In acest caz, pretentiile de orice alt gen pot deveni inutile, caci fiecare sac isi are petecul. Cu alte cuvinte, orice gest, atitudine, comportament isi au propriii admiratori. In aceeasi ordine de idei, o domnisoara care adopta un stil vulgar, mitocan, necivilizat va atrage acelasi gen de barbati si in baza acestei legi, vor rezulta copii de aceeasi factura.

  • O domnisoara care se respecta va tinde spre a deveni una dintre femeile care merita atentie si gesturi de iubire din partea partenerului nu doar in luna martie sau de Valentine's Day, si atunci doar pentru ca asa impune traditia, ci pe intreg parcursul relatiei.

  • O domnisoara trebuie sa stie ca, la un moment dat, cineva – ea insasi, familia si chiar societatea - ii va cere sa devina mama. Si in mare parte, responsabilitatea cresterii si educarii viitorului barbat sau a viitoarei femei va cadea asupra umerilor sai:

  • La fel, o domnisoara trebuie sa stie ca intr-o relatie care se doreste a fi durabila cu un barbat, fie ea casatorie ori concubinaj, ea nu va fi singura purtatoare a poverii sau a onoarei de a face ca relatia sa mearga, asa cum toate revistele care i se adreseaza o invata, de aceea e bine ca inainte de a se lega la cap, sa verifice daca o si doare. Sa se asigure ca cel ales are parinti care i-au oferit o educatie asemanatoare cu a ei, ca ii impartaseste valorile si principiile de viata.

Ce altceva credeti ca ar trebui sa stie o domnisoara?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu