marți, 29 ianuarie 2013

Reflectie



O copila cu ochi iscoditori, cu zambet nepervertit de gandirea obosita a adultului, imi atrage atentia asupra duratei de viata a unui an: « Cat de putin traieste un an! »  

Dau sa-i explic copilei cu ochii isteti ca totu-i rezultatul unor socoteli si calcule de minti umane, insa ragazul de 1 secunda ma convinge sa tac, sa reflectez… 

Anul cel nou in curand implineste o luna; nu demult, am mai ingropat un an din vietile noastre. L-am ingropat cu bucurie, cu sampanie, cu nostalgii ori sperante. L-am ingropat avand simturile prea mult sau prea putin ascutite. Pe furis, clipele se materializeaza in asteptari si in speranta ca un an mai bun - de fiecare data mai bun - ni le va asterne in fata pe toate cele de care am fost privati in anul ce-a trecut. Tot pe furis, azi, mai mult ca ieri, ne indreptam spre marea inhumare.

4 comentarii:

  1. Din pacate asta este sfarsitul care l-ai descris in ultimul cuvant, insa viata continua undeva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si poate dac-am sti mai multe, nu ne-am intrista intr-atat; cu siguranta insa perspectiva noastra asupra vietii ar fi diferita.

      Ștergere
  2. Pentru acest articol minunat si pentru intreaga ta munca, iti inmanez premiul LIEBSTER! Iti multumesc pentru activitatea ta si iti ofer sansa sa dai la randul tau acest premiu. :) Regulile aici: http://mama-in-era-varsatorului.blogspot.ro/2013/02/am-primit-premiul-leibster.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru apreciere. Urmeaza sa predau si eu stafeta :). Iti doresc o zi frumoasa si numai bine!

      Ștergere