marți, 11 decembrie 2012

Scrisori catre si de la Mos Craciun


 


"Fii fericit fara vreun motiv, precum un copil. Daca ai un motiv pentru a fi fericit, ai incurcat-o pentru ca acel motiv poate disparea."  (Deepak Chopra)







Draga Mos Craciun,

Imi place sa cred in tine, in sclipirea din ochii tai, in rosul aprins din focul inimii tale. Inca ma bucur de renii tai si de sania-ti acompaniata de cristalinul clopoteilor din aur si argint. Inca iubesc bradul cel verde patruns de veselia culorilor si farmecul globurilor. Inca ma-ncanta beteala si vascul, amurgul Ajunului si colindele.

Iti scriu in taina, an de an, dar niciodata ca acum. Iti scriu... sa nu uiti de parinti... sa nu uiti ca si ei au fost cuminti... atat cat in putinta lor le-a stat. Si ei nu cer nimic din ce sacul ar putea sa-ti umple si sa ti-l ingreuneze, nu cer nimic din cele ce ar fi iesit din moda vremii. Iti scriu din timp... sa nu uiti de parinti. Si ei tresar la gandul c-ai sa vii, dar nu-ndraznesc poate sa spere ca-n sacul tau cel plin ai loc si pentru altceva decat doar pentru jucarii.

Iti scriu sa nu uiti de parinti... de vapaia din privirea lor, de avantul tineretii lor si de forta ce i-a-mpins catre tot mai binele copiilor din viata lor. Nu uita de frumusetea dragostei ce-o poarta si asculta ruga-n lacrimi zavorata!

Priveste chipul lor cand rad cu inima deschisa si-atunci vei sti ca nici copiii nu le plang, iar monstri-s doar in carti si-n filme animate.

Draga mea copila,

De ai credinta si-n suflet porti stelute albe, soapta brazilor o auzi si-ntaia bucurie a fiecarei zile ti-e lumina ce patrunde printre gene, Mos Craciun nu uita... de parinti.



2 comentarii: